Betalen en retourneren

Hoe kan ik betalen? mijnSOS biedt u tijdens de bestelprocedure 5 mogelijkheden om te betalen. Alle betaalmethoden zijn gratis voor u te gebruiken:

1. iDEAL of Bankcontact

Met iDEAL kunt u binnen Nederland vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. In Belgie is dat Bankcontact. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.

2. Creditcard (Mastercard)

Een tweede mogelijkheid is het betalen via creditcard. Deze betalingen worden direct uit onze webwinkel gedaan via een beveiligde verbinding naar onze payment service provider Mollie.

3. Facturatie achteraf

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van ons een factuur. Het verschuldigde bedrag kunt u binnen 14 dagen na factuurdatum overmaken op ons bankrekeningnummer. Vermeld hierbij duidelijk het factuurnummer. Bedrijven met een positieve creditbeoordeling kunnen achteraf betalen. Particulieren altijd vooraf.

4. Contant

Indien u uw bestelling ophaalt in Nuenen, kunt u uw bestelling ook contant betalen.

5. Apple pay

U kunt ook eenvoudig en veilig betalen met Apple pay.

 

Hoe worden de artikelen verzonden en wat is de levertijd?

Uw bestelling wordt verzonden via PostNL of DHL. Meer dan 95% van alle getoonde artikelen zijn standaard uit voorraad leverbaar. Indien u uw bestelling op werkdagen plaatst voor 15:00 uur, dan wordt uw bestelling doorgaans de eerstvolgende werkdag al afgeleverd. Indien het door u bestelde artikel toch niet voorradig is, dan houden we u via ons bestelsysteem op de hoogte van de levertijd. Deze zal vrijwel nooit langer zijn dan 3 weken. 

 

Verzendkosten en BTW

mijnSOS rekent geen verzendkosten voor bestellingen voor adressen in Nederland en Belgie. Wij hanteren géén ordertoeslagen, minimum bestelbedrag (met uitzondering van Belgische bestellingen) en dergelijke. De prijzen in de winkel zijn exclusief 21% BTW, de prijs inclusief BTW wordt automatisch berekend bij het afrekenen.

 

Retourneren

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.  Het product kan alleen ongebruikt en,  indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.
Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening.
Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.
Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

Wij vergoeden alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door ons in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij wij aanbieden het product zelf af te halen, mogen wij wachten met terugbetalen tot wij het product hebben ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Hoe retourneren?

We hopen natuurlijk dat het nooit nodig is, maar mocht u om een of andere reden niet tevreden zijn met het geleverde artikel, laat ons dat dan snel weten! Uiteraard hanteren wij alle richtlijnen zoals deze in de Wet Verkoop op Afstand staan beschreven.

Artikelen kunt u altijd binnen 14 kalenderdagen, en zelfs zonder opgaaf van reden naar ons terugsturen. Gelieve daarbij een notitie te voegen, met:

- uw persoonsgegevens
- het bestelnummer van uw bestelling 
- een omschrijving van de artikelen die u wilt terugsturen
- het gewenste artikel dat u wilt ontvangen (ander type, etc.)

Met deze gegevens kan ons magazijn de retourzending goed verwerken. De kosten voor het retour sturen komen voor uw rekening, zorgt u er daarom voor dat uw zending voldoende wordt gefrankeerd. Onvoldoende gefrankeerde pakketten worden niet door ons aangenomen.

Het retouradres waar u uw artikelen naar terug kunt sturen, is:

mijnSOS

Spegelt 92

5674 CD Nuenen

Om eenvoudig een retouretiket aan te vragen, ga naar het retour-portal van mijnSOS: https://mijnsos.shipping-portal.com/rp/

Indien van toepassing zullen we het volledige aankoopbedrag, inclusief verzendkosten van de heenzending binnen 14 dagen aan u terugbetalen.

Aanvullende opmerkingen:

  1. Indien het retour gestuurde product is beschadigd door de concument, dan kunnen wij kosten hiervoor in rekening brengen.
  2. Ook de service abonnementen kunnen herroepen worden. De kosten voor de periode dat de consument het abonnement heeft gebruikt (maximaal 14 dagen) kunnen in rekening worden gebracht.
  3. De consument kan, indien gewenst, gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping. Download hier dit modelformulier.